Training, Mentoring și Coaching sunt trei concepte des utilizate în cadrul organizațiilor. Cu toate că la prima vedere pot părea asemănătoare, există și un număr considerabil de elemente ce le deosebesc. Așa cum existența unei varietăți de stiluri de leadership este importantă pentru a ne ajuta să acționăm eficient în diferite situații, la fel este și cunoașterea modalităților de învățare și dezvoltare personală.

Trainingurile sunt organizate în scopul transmiterii unor cunoștințe sau abilități de către o persoană ce deține o experiență considerabilă în domeniul abordat și ar trebui să se bazeze pe obiective de învățare clar definite. Modalitatea de desfășurare a acestora poate fi foarte flexibilă, iar un training cu adevărat reușit nu se rezumă la un speaker ce vorbește neîntrerupt în fața unei mulțimi. Stimularea unor discuții sau alte forme de interacțiune este foarte importantă pentru o experiență cu adevărat eficientă.

Haideți să luăm un exemplu pentru a înțelege mai ușor conceptul. Ești foarte priceput în Photoshop, iar un prieten îți cere ajutorul întrucât vrea și el să învețe să lucreze în acest program.  Rolul de trainer ar presupune să lucrezi alături de el și să îi explici care sunt tool-urile și cum se folosesc. În timp, după mai multe încercări, el va avea nevoie din ce în ce mai puțin de ajutorul tău, până când va avea suficiente cunoștințe încât să lucreze singur.

Pe de altă parte, scopul unui coach este acela de a stimula și a provoca mintea cuiva pentru a o ajuta să găsească singură răspunsurile la problemele cu care se confruntă. Prin intermediul coaching-ului sunt oferite sfaturi în ceea ce privește performanța unei persoane și modalitatea prin care aceasta ar putea fi îmbunătățită. Adaptat, exemplul cu Photoshop-ul presupune ca prietenul tău să își dorească să dobândească mai multe cunoștințe în această arie și să apeleze la tine pentru sfaturi. Astfel, tu, în calitate de coach, îi vei pune întrebări ce îl vor ajuta să își descopere propriile aspirații. Un coach foarte bun urmărește de asemenea, creșterea încrederii celuilalt și reducerea temerilor, pentru a îmbunătăți performanța.

Mentoringul este o relație în care o persoană cu mai multă experiență se folosește de judecata și cunoștințele sale spre a oferi sprijin în dezvoltarea personală și profesională  a altcuiva. Este o relație de lungă durată, uneori informală, ce permite formarea unei imagini cuprinzătoare asupra celui către care este îndreptată atenția. Un mentor va oferi sfaturi privind valori, atitudini, mindset, va încuraja înfruntarea situațiilor dificile sau neplăcute, va acorda ajutor în clarificarea motivațiilor și va contribui la înlăturarea obstacolelor din mintea unei persoane pentru a face loc succesului.

În ciuda diferențelor, toate persoanele ce practică aceste roluri merită admirație și respect pentru misiunea specială aleasă, și anume aceea de a îi ajuta și pe alții să își atingă obiectivele și să experimenteze succesul atât pe plan personal, cât și profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *