În orice colectiv în care am intrat, de la școala generală până la grupul apropiat de prieteni din prezent, i-am observat pe cei care nu spun nimic. A căror voce o auzi cel mai probabil doar atunci când îi saluți pentru că trebuie să pleci acasă, după o ieșire de patru ore. Un introvertit este ușor de găsit și întotdeauna m-a fascinat. Poate și pentru că în unele situații și eu, am părut, poate, un introvertit; poate și pentru că am considerat că un introvertit este o persoană care are foarte multe de spus și cu care poți să ai o discuție foarte lungă și plăcută.

Acum ceva vreme am găsit un videoclip pe TED, o nouă și foarte puternică viziune oferită de Susan Cain și v-am lăsat un link aici. Astfel am început să caut mai multă informație cu privire la acest tip de personalitate dar într-un mediu specific sau, mai bine spus, într-o poziție specifică: de lider.

Astfel am găsit publicații specializate, cum ar fi Psychcentral dar și BusinessInsider sau Forbes care tratează această parte a liderilor și a introvertiților, iar cea mai mare bucurie a fost când am văzut că Susan Cain a fost citată în fiecare publicație (acum sper că ți-am trezit interesul și ai să te uiți la videoclipul postat mai sus).

Introvertiții sunt buni ca lideri pentru că au un atuu formidabil: știu să asculte. Într-o lume unde suntem înconjurați de zgomot și luminați de ecranul telefonului, introvertiții înțeleg importanța unui dialog de tip informațional. Aceștia deseori aleg să chestioneze personalul subaltern cu privire la propria persoană (ex. „ce te face să muncești mai mult?”/ „ce te impulsionează?”) iar răspunsurile întrebărilor îi ajută să-și realizeze obiectivele.

De asemenea introvertiții sunt, de asemenea, extrem de meticuloși. Fie că este vorba de stabilirea obiectivelor sau de a ține o prezentare, aceștia își dedică o foarte mare parte din timp pregătirii și înțelegerii situației.

Desigur, nu doar acestea sunt atributele unui lider introvertit, de aceea vă las link-urile pentru pe care le-am găsit și eu, tocmai pentru a continua citirea și, mai ales, pentru a înțelege că nu contează tipul personalității pentru a fi sau a nu fi lider. Nu trebuie să lăsăm stereotipiile sau prejudecățile în a ne opri să devenim lideri.

P.S. Te interesează să știi ce tip de personalitate ești? Îți las un link pentru a vedea ce fel de personalitate ești.

http://www.businessinsider.com/why-introverts-can-be-the-best-leaders-2014-9

http://www.forbes.com/2009/11/30/introverts-good-leaders-leadership-managing-personality.html

http://psychcentral.com/blog/archives/2014/07/18/can-introverts-become-leaders/

http://psychcentral.com/blog/archives/2013/09/28/4-things-introverts-do-that-makes-them-effective-leaders/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *