Sărbătorile reușesc an de an să trezească în fiecare dintre noi o bucurie și un sentiment de împlinire. Încântarea pe care o simțim cu toții se transformă într-o bunătate colectivă și pentru câteva zile iubim lumea și nu știm de ce.

Această perioadă este perfectă pentru a exersa acel bine-știut concept și anume „bucură-te de lucrurile mărunte în viață”. Cum? Nu este chiar un algoritm bine-cunoscut, sau o rețetă de succes, ci este un mod de a gândi, simți și trăi. Este de fapt o impunere a unei mentalități. Practic, ne impunem să fim fericiți.


Facem asta prin simpla observare. Atunci când mergem pe stradă, prin metrou sau chiar prin propria casă, deschidem ochii și ne uităm în jur. Ajungem să observăm de la omul bătrân care zâmbește în barbă, la copilul care sclipește de fericire până la oamenii apropiați nouă, care am uitat cât de superbi sunt. Astfel, nu ne mai simțim încărcați cu problemele noastre și ale celorlalți, cu teama zilei de mâine sau dezamăgirea celei de ieri. În schimb, inspirăm selectiv, prin porii deschiși, bunătate și bucurie.

Simpla observare a realității înconjurătoare cu o mentalitate potrivită poate aduce fericirea după care alergăm determinați. În contextul sărbătorilor ne este mai ușor să facem asta pentru că ne impunem colectiv să trăim așa. Cu toate acestea, nici în aceste trei zile nu reușim să fim complet fericiți. Facem bradul, spargem un glob și lumea se prăbușește. Trebuie să cumpărăm prea multe cadouri, mâncarea nu este bună și multe alte întâmplări ne întristează. Fiecare eveniment neplăcut poate fi transformat într-o sursă de bucurie sau poate măcar să fie eclipsat de o altă sursă de bucurie.

Provocarea pe care comunitatea Leadership Development v-o propune este să învățați să fiți fericiți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *