Năuc şi străin fiind de tot ce se întâmplă în jurul meu, student în anul I, cu o poftă şi o curiozitate enormă de a cunoaşte cât mai multe într-un timp cât mai scurt, aerian din fire, am ratat ocazia de a mă înscrie în orice organizaţie studenţească. Un an întreg am auzit prin juru-mi de VIP. Mi se părea foarte faină  ideea de ,,voluntar pentru idei”.  Trecând peste asta, mulţi dintre colegii de facultate, deja membrii VIP, au început să folosească ,,experienţa VIP” chiar şi în proiectele pentru facultate. Am început să bănuiesc atunci că este ceva aparte legat de VIP, iar curiozitatea şi interesul meu au crescut şi mai mult. Mi-am spus atunci că în anul ce urmează nu voi mai rata ocazia de a mă înscrie. Începeam să mă conving că locul acesta este cel mai potrivit pentru mine.

Anul I a trecut şi a venit momentul înscrierii. Conştiincios fiind, am început să completez formularul din timp de data aceasta, mai exact cu vreo oră înainte de deadline. Cu formularul trimis, nu după mult timp am primit şi vestea.  Eram invitat la interviu. *Yeeeey* Ajuns la interviu dau ochii cu o roşcată şi… o roşcată. Da, pe atunci erau pentru mine doar două fete roșcate, simpatice dar care aveau să-mi pună întrebări, probabil nu la fel de simpatice. Am discutat de la generalităţi până la lucruri puţin mai concrete, dar nu-ţi erau testate neapărat cunoştinţele, cât îţi era testat modul de gândire şi a ta personalitate.

Am terminat şi cu interviul, iar acum trebuie doar să mai aştept câteva zile până să aflu dacă am intrat în perioada de probă. Telefoanele sună prin jurul meu, iar al meu nimic. Chiar şi când e descărcat parcă are mai multă viaţă în el, cam ăsta era sentimentul pe care îl aveam. În cele din urmă sună. Entuziasmul pe care îl afişam nu era niciun sfert din ceea ce trăiam. “Act cool!” parcă îmi spunea sinele.

Am ajuns şi la prima întâlnire de după interviu şi implicit de dinaintea perioadei de probă. Mulţi oameni entuziaşti şi curioşi. Lumea ne felicită pentru faptul că am ajuns  până aici şi nu înţelegeam foarte bine de ce. În cele din urmă am aflat că au fost peste 900 de aplicanţi, iar noi aveam privilegiul să ne aflăm atunci, acolo.

Echipele se împart, taskurile se trimit și: „Let the hunger games begin!” Deşi prima senzaţie era cea a apartenenţei la un grup de indivizi cu un interes comun, în cele din urmă lucrurile aveau să se schimbe. Indivizii cu interes comun au început să se cunoască, să se împrietenească şi în cele din urmă să depăşească pragul psihologic de competitori pentru un loc pe care doreau să-l dobândească, să-l merite,  nu să-l câştige! Cu toţii lucrăm ca o echipă, cu toţii ne implicăm în fiecare task.  Toţi ne facem auziţi, toţi ne facem ascultaţi.  Fiecare opinie contează, fiecare idee este dezbătută, argumentată şi contraargumentată. Acestea erau principiile pe baza cărora am funcţionat cu toţii pe parcursul perioadei de probă.  În momentele de cumpănă spiritul de echipă devenea tot mai prezent. Ne-am susţinut, ne-am încurajat, ne-am ajutat şi am reuşit să ducem la capăt perioada de probă în formaţie completă.

Am avut norocul de a face parte dintr-o  echipă a caracterelor puternice, a oamenilor ambiţioşi, mereu pozitivi, cu o atitudine constructivă şi deschisă la provocări. Toate aceste lucruri au avut însă şi un mic secret. Una dintre cheile succesului a fost că am avut alături de noi doi ,,buddies” care au trăit la unison cu noi aceleaşi emoţii. Probabil în faţa lor se desfăşura filmul accederii lor în organizația VIP.

A venit şi ziua aflării rezultatelor muncii depuse în cele două săptămâni de probă. Ţin să precizez că feedback-ul mi s-a părut extraordinar de real. Nu mi-am imaginat că cei doi buddies au surprins momentele atât de detaliat! După interpretarea feedback-ului şi a activităţii mele din cele două săptămâni a urmat replica lor: ,,Noi nu credem că te-ai potrivi…”, urmată de a mea: ,,Să ştiţi că nu vă iese!” şiiii…. din nou a lor: “în alt loc în afară de VIP!”.

Cam aşa a decurs experienţa mea VIP până în momentul acesta şi trebuie să mărturisesc că scrierea acestor rânduri m-a făcut să realizez cu adevărat de ce perioadă frumoasă am avut parte. Oamenii frumoşi pe care am avut ocazia să-i cunosc, sunt doar începutul a ceea ce presimt că va urma.

Cât pentru tine, am câteva sfaturi dacă vrei să fii în VIP.  Arată că îţi doreşti, implică-te, dedică-te, fii sincer cu tine şi colegii tăi, lăsa ambiţiile personale pe un plan secund, fii curajos, încearcă, experimentează, fii îndrăzneţ şi vei fi şi tu în VIP! Atât experienţa cât şi cuantumul de informaţii dobândit într-o perioadă atât de scurtă de timp, alături de prieteniile ce vor avea să se formeze, sunt de nepreţuit.  Asta înseamnă experienţa VIP!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *