Cătălin Cîrstea, actualul manager al comunității Leadership Development

 Cum ai văzut evoluția comunității până acum?
 

Raportându-mă la experiența mea în comunitatea LD de anul trecut, am simțit că m-am cunoscut pe mine, că am învățat și că am reușit apoi să aplic ceea ce am înțeles în organizarea proiectului Onlined. Am simțit că modul în care a planificat Corina anul, cu prima parte axată pe dezvoltarea personală, iar cea de a doua pe hard skills, a făcut ca evoluția noastră să fie constantă și naturală. Când spui comunitatea Leadership Development spui în primul rând oameni faini, care te motivează să te autodepășești și care lucrează minunat în echipă. Pe mine m-a impresionat proactivitatea oamenilor, implicarea lor și dorința de a construi ceva cu impact.

Evoluția comunității, mi s-a părut naturală. Ideea Ioanei Bunchi de a se axa pe pasiuni, care s-a continuat încă doi ani a îndeplinit o nevoie a organizației de la momentul respectiv. Aceea de coerență a brandului. În anul Corinei s-a simțit nevoia ca oamenii care intră în comunitate să înțeleagă mult mai clar motivul pentru care sunt acolo împreună. Așa a luat naștere viziunea LD. E viziunea în care credem și cea care ne va motiva să facem un an super!

 

Cum ai văzut anul Corinei? Ce a reușit cu el?

 

Anul Corinei a fost un an de inovare. Corina a reușit să valideze o serie de ipoteze care au dat naștere identității de care povesteam mai devreme. A fost un an în care mie mi s-a oferit contextul să mă descopăr la un nou nivel. M-a ajutat foarte mult să cunosc oameni extraordinari și curajoși care sunt gata oricând să ia inițiativa. Am găsit acel cadru în care mă simt confortabil, dar totodată ies de fiecare dată din zona mea de confort. Cum spunea și Ioana, Corina a reușit să îmbine partea de leadership cu partea de development și să ofere un scop comun oamenilor din comunitate.

Despre ce vrei sa fie anul tau? 

 

Așa cum a fost până acum, îmi doresc ca și anul meu să fie despre dezvoltarea oamenilor din comunitate. Îmi doresc să fac acest lucru construind pe viziunea Leadership Development și consolidând și mai bine ce înseamnă aceasta. Împreună cu oamenii din comunitate îmi doresc să abordez următorul an din perspectiva dezvoltării în funcție de nevoile lor și de direcția care ne motivează.

Vom aborda dezvoltarea noastră din două perspective: să ne formăm ca niște oameni conștienți de ei la un nivel superior, dar și de punctele comune ale mediilor organizaționale în care ne aflăm și ne vom afla. Practic, vom aborda noțiuni de management și leadership, atât la nivel personal, cât și la nivelul unei organizații astfel încât să avem o nouă perspectivă despre cine suntem noi și cum putem impacta dezvoltarea unei organizații.

 Ce proiecte se vor organiza în anul care urmează?

 

În noul an, LD-ul va organiza 2 proiecte: Stdentul Anului și Personal Development School. Acestea susțin ideea pe care o promovăm și anume crearea unui context de autocunoaștere (PDS), dar și promovarea unor studenți excepționali care au foarte mari șanse să devină lideri în domeniul lor (Studentul Anului) datorită motivației de care dau dovada. De asemenea, în noul an ne-am propus să generăm și noi proiecte ale comunității Leadership Development, tocmai de aceea vom avea și un incubator de idei.

Cum vezi parcursul comunității în viitor?

 

Când mă gândesc la LD în viitor, mă gândesc la acea comunitate care contribuie la dezvoltarea unor oameni cu mult mai pregătiți la nivel personal. Aceștia pleacă cu un bagaj de înțelegere al proceselor de bază ale unei organizații, astfel încât la rândul lor să contribuie la formarea unor organizații bazate pe învățare. Este vorba despre cei care devin niște oameni cu un impact puternic în mediul în care acționează.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *