În secolul XXI și în special în ultimii ani, conceptul de soft skilluri este folosit frecvent. Dorim să le avem, în număr cât mai mare, pentru că știm că asta se caută. Ni se spune că ne ajută și în viața personală și în cea profesională.

Deși sunt importante, se observă că mulți nu înțeleg de fapt ce înseamnă. Din acest motiv, am considerat că este necesară o clarificare.

Soft skillurile sunt competențe, așa cum le spune și numele. Ele sunt, însă, competențe care există în fiecare dintre noi. Unele sunt latente, altele active. Unele sunt mai dezvoltate, altele mai stângace.

Dezvoltarea lor constă în urmărirea mai multor pași:

1. În primul rând, este necesară o conștientizare a personalității noastre, atât a calităților cât și a defectelor. Trebuie să știm cine suntem, ce ne face să fim iubiți, de ce ne înconjurăm de anumiți oameni și cum ne apropiem de cei din jur. Auto-cunoașterea sau a fi conștient de sine este un nivel la care se ajunge cu răbdare. Procesul este de lungă durată și nu are neapărat un final, sau cel puțin nu unul palpabil. Necesită atenție la propria persoană, la reacții, la stări și sentimente. Este vorba de conversații lungi cu noi, de critică realistă, constructivă și de împlinire, mulțumire. Atunci când devenim conștienți de sine, avem control asupra vieții noastre. Sentimentul este revigorant.

2. Al doilea nivel este să începem să muncim spre a ne dezvolta. Să lucrăm la noi. După ce am devenit conștienți de noi, putem să ne și înțelegem și respectiv „controlăm”. Poate termenul control sună restrictiv și ar părea că ne transformă în oameni falși și lipsiți de onestitate sau naturalețe. Cu toate acestea, dacă analizăm puțin, auto-controlul este în fiecare dintre noi. Nu spunem tot ce gândim, nu facem tot ce vrem, nu arătăm tot ce simțim. Controlul acesta are de multe ori efecte pozitive. Ne putem controla spre a fi mai optimiști, mai deschiși, mai toleranți, mai motivați și multe altele. Acest auto-control, îl putem numi „management” al propriei persoane. Este o modalitate de ne înțelege și coordona. Atunci când ne cunoaștem, putem înțelege unde vrem să ajungem și ne putem ghida pe traseul către acel scop.

Acești doi pași reprezintă un proces suficient de dificil și anevoios. Parcurgându-l, vom descoperi că ne putem motiva. Înțelegem că fără confuzia aceea permanentă, suntem mai fericiți și mai stăpâni pe propriul drum. „Răscrucile” care ne-ar pune la ananghie devin mult mai clare, viitorul este mai aproape, iar visurile mai realizabile.

În comunitatea Leadership Development reușim să înțelegem acest proces prin traininguri, să fim mai conștienți de sine prin programe specifice și să ne dezvoltăm prin organizarea proiectelor comunității. Toate acestea se conturează mai ușor și mai frumos când interacționăm în comunitate și ne împărtățim pasiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *