În VIP am cunoscut foarte mulţi oameni frumoşi, ambiţiosi, perseverenţi, cu dorinţa de a învăţa, de a se autodepăşi. Şi în fiecare zi căutăm să ne construim un cadru în care visurile noastre să devină realitate : workshopuri, traininguri, şedinţe mai formale sau mai puţin formale. Săptămâna aceasta a venit rândul comunităţii noastre, Leadership Development, să înceapă treaba în forţă. Şi pentru că ştim că sunt oameni din afara organizaţiei dispuşi să ne împărtăşească cunoştinţele şi experienţele lor, am apelat pentru trainingul de strategii organizaţionale la o persoană mai mult decât potrivită: Cosmin Alexandru, Transformation Partener la Wanted Transformation.

Timizi, stângaci la început, ne-am dat seama între timp că avem de-a face cu un om resursă, cu foarte multe cunoştinţe şi un background plin de experienţe frumoase. Aşa că am început să fim mai confortabili şi să ascultăm cu şi mai multă atenţie despre importanţa valorilor unei organizaţii, despre viziune, misiune şi etapele până la rezultatul final. Primul pas este construirea unei viziuni, adică a modului cum am vrea noi să arate rezultatul final. Dar până la atingerea acestuia, fiecare are o misiune, adică un rol al lui. Pe de altă parte, un alt pas este stabilirea valorilor unei organizaţii, care stau la baza tuturor acţiunilor întreprinse până în final. Dacă partea care ţine de misiune, obiective, strategii, planuri şi structură ţine de predictibilitatea managementului, valorile, normele, stilurile, comportamentele, cultura şi flexibilitatea ţin cu siguranţă de leadership.

Acum avem cu toţii clară în minte diferenţa dintre leadership şi management, importanţa pe care o are fiecare şi interdependeţa dintre ele. Cele două presupun caractere diferite, iar leadershipul nu este un substitut al managementului, ci un complement al acestuia. Lucrul la care trebuie să ne gândim fiecare este în ce măsură cele două se pot întrepătrunde pentru ca rezultatul final să fie unul bun. Sau este necesar ca cele două poziţii să fie ocupate de persoane diferite?

Dar dincolo de lucrurile acestea, ceea ce am realizat, acum că l-am cunoscut pe Cosmin, este că atitudinea pozitivă, ambiţia, perseverenţa şi mai puţin perfectionism pot să ne aducă acolo unde cu toţii ne dorim.

Am fi avut mai multe de învăţat cu siguranţă, dar timpul nu ne-a permis. Eu cred totuşi că e un început foarte bun. Sperăm că şi Cosmin s-a simţit la fel de bine cu noi şi că o să mai vină şi altă dată să mai povestească, pentru că ne-am convins că avem ce învăţa de la el.

Pentru că printre idei concrete, poveşti şi jocuri am amintit si câteva citate, vă las aici unul la care să reflectaţi: “Leadershipul este arta de a-i face pe oameni să facă ce vrei tu, pentru că aşa vor ei.”
Gen. Dwight D. Eisenhower

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *