Eşti curios să afli cum să fii lider şi în sesiune, nu doar într-un proiect sau la locul de muncă? Normal, altfel nu te apucai să citeşti acest articol.

Trebuie să înţelegi de la început că un lider adevarat nu apare peste noapte. Are nevoie de multe ore de muncă şi de foarte multă determinare. Aşa că sesiunea viitoare poate ar fi mai bine să te apuci din timp de învăţat şi să nu mai cauți scuze, prietenii care te cheamă la bere sau faptul că a apărut ultimul sezon din serialul tău preferat sunt doar un test. Îţi arată cât de puternic eşti in sesiune!

În continuarea celor spuse mai sus, apare si lecţia numărul 2: un lider veritabil îşi asuma responsabilitatea. Problema ţine de voinţa, trebuie să rezişti tentaţiilor venite din exterior şi să iţi urmăreşti scopul. Doar aşa vei fi un model şi pentru prietenii tăi. S-ar putea să te ajute să îţi ţii telefonul închis când înveţi, nu cred că vrei să auzi cum se distrează prietenii tăi la un party când tu eşti înconjurat de cursuri şi cărţi.

Dacă dormi 3 ore pe noapte şi le spui celor din jur că Napoleon făcea asta, nu e ok. Este demonstrat ştiinţific faptul că somnul îmbunătăţeşte asimilarea cunoştintelor şi memoria. Fii un lider pregătit, nu obosit!

Foarte importantă este şi strategia adoptată. Fă-ţi din timp un program, ţine lângă tine tot ce ai nevoie, fă rost de cursurile pe care nu le ai din timp şi, cel mai important, respectă programul. Astfel, vei arăta tuturor cum un om determinat poate rămâne la buget şi semestrul viitor. Tot în strategie intră şi perioada de documentare. Aceasta cuprinde date cheie despre subiectele din anii trecuţi şi detalii despre comportamentul profesorului în timpul examenului. În timp ce te documentezi îţi măreşti şi cercul de cunoştinţe cu oameni din ani mai mari.

Pentru o stare bună mănâncă sănătos, fă sport si molipseşte şi pe cei din jur cu optimismul tău! Până la urmă ce lider nu inspiră oamenii din jurul lui? Surprinde-ţi organismul şi coboară din maşină cu 2 staţii mai devreme şi mergi pe jos, înlocuieşte merdeneaua cu un măr şi o să ai o stare mai bună pentru învăţat.

Nu uita! Totul are o rezolvare! Cel mai important este să îţi păstrezi calmul – pentru restul există cursurile şi cărţile care trebuiau citite.

Succes la examene în continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *