Voluntariat. Sau proiecte, prieteni, inițiative, distracție, oameni-resursă, învățare, decizii, curaj, potențial, perseverență și autodepășire. Cam așa aș rezuma, pe scurt, 2 ani de studenție. Dacă în anul întâi veneam la București ferm convinsă că îmi doresc să intru într-o organizație studențească, participarea la Personal Development School m-a făcut să îmi dau seama care e locul meu și care sunt acei oameni alături de care vreau să mă dezvolt.

Pe atunci Alexandra Chiru – actuala președintă Voluntari pentru Idei și Proiecte Cluj, se ocupa de organizarea acestui proiect și, alături de o echipă plină de energie, făcea tot posibilul să ne ofere nouă, participanților, o viziune asupra propriilor noastre pasiuni. Însă ce au reușit a fost mult mai mult de atât: în 2 săptămâni au creat conexiuni puternice între oameni diferiți, ne-au inspirat, ne-au dat și nouă din dorința lor de autodepășire și, cel mai important, au reușit să ne transmită spiritul VIP!

De aici, decizia de a intra în VIP a venit de la sine. Și la fiecare pas făcut am cunoscut super Oameni, cum îmi place să le zic. Deschiși, optimiști și cu visuri mărețe, ei mă inspiră, mă provoacă și mă motivează constant să devin cea mai bună versiune a mea. Ei au făcut ca un an să fie cât zece, prin prisma tuturor experiențelor faine trăite împreună: de la a organiza o școală națională de marketing – Impact Marketing School, până la a coordona propriul meu grup de învățare, VIP mi-a oferit libertatea de a învăța ce vreau, cum vreau, în ritmul meu.

Da, totul e despre oameni și contexte de învățare. Și poate cel mai valoros context pe care l-am avut la dispoziție a fost echipa. Atunci cand obiectivele tale vin și se aliniază la un obiectiv mai mare și când fiecare membru al echipei devine o carte deschisă, de la care înveți mai multe decât ai crede, lucrul în echipa e cea mai puternică experiență dintre toate, care te responsabilizează și te învață lucruri despre tine.

La final am ajuns să am mult mai multă încredere în mine și în ce pot să fac, ceea ce îmi dă un curaj și mai mare în momentul în care pun planuri pe foaie. Am ajuns în punctul în care nu numai visez la un an frumos pentru comunitatea Leadership Development, dar văd cum lucrurile încep să prindă contur. Am ajuns să iubesc VIPul, cu oamenii, cu experiențele și cu provocările sale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *