Eu sunt un om de VIP. Și vreau să vă povestesc despre capcana care nu m-a lăsat să trăiesc studenția învățată în filme, care nu m-a lăsat să-mi urmez planul făcut cu grijă la sfârșitul liceului, care nu m-a lăsat să-mi apreciez facultatea și cel mai mult, m-a lăsat etern însetat.

N-am să vă țin în suspans, capcana este ONG-ul studențesc care m-a suportat ultimii doi ani, Voluntari pentru Idei și Proiecte. Și ceea ce înseamnă VIP? Ambiție, speranță și prietenii. Vedeți voi, oamenii trăiesc în etape, delimitate vag de momente importante din viața noastră, fericite sau triste.

Perioada studenției nu este una complicată. Se vestește responsabilitate minimă, libertate cât cuprinde și o lume de experiențe care așteaptă să fie trăite. Atunci, vă întreb, de ce ar intra un student într-un ONG? Pe scurt: cunoști oameni, iar asta este important deoarece oamenii sunt sursa tuturor emoțiilor care ne fac experiențele de viață frumoase.

Acum, pentru mine, nu mai contează neapărat proiectele, departamentele, task-urile, deadline-urile care au fost, contează că am învățat să apreciez ceva în fiecare persoană pe care o cunosc, de la oamenii care mă calcă pe nervi la oamenii care după ce-mi povestesc ce au făcut în ultimele 6 luni simt că eu am stat degeaba toată viața. Toți au ceva să vă ofere, așa că luați, furați cât mai mult. Cunoștințe, zâmbete, idei, învățături, greșeli, obiceiuri bune/proaste, toată lumea din jurul vostru are ceva de oferit.

A suporta avalanșa de tipologii de oameni și de situații este una din cele mai puternice și complete experiențe pe care am trăit-o. Pentru că vei simți bucurie și amărăciune. Vei fi entuziasmat și dezamăgit. Vei fi ambiționat și după aceea deprimat. Simți că trăiești, simți că lucrurile din jur au sens și după aceea vei căuta mereu ca viața să fie la fel. Dinamica, surprinzătoare, mereu mai mare și mereu mai grea. Vei simți o responsabilitate pentru tine de a face mai mult și totul doar ca să mai simți un pic acea armonie suspectă pe care ți-au generat-o ”ciudații ăia” de colegi de echipă, fiecare în felul său aparte.

La final, emoțiile vor fi trecut, iar deși v-ați promis cu toții că vă veți mai vedea, vei păstra legătura cu doar câțiva oameni. Ceea ce va conta în schimb este faptul că toți ”ciudații ăia” și-au pus amprenta pe tine, te-au învățat responsabilitate și respect și ți-au oferit tot ce aveau mai bun. De aceea ar trebui să intre un student într-un ONGS.

Eu sunt un om de VIP. Și v-am împărtășit cum am cunoscut și am învățat să iubesc oameni care mi-au oferit unele dintre cele mai frumoase momente din viața mea, alături de care aș merge oriunde fără niciun plan, care nu m-au lăsat să mă mulțumesc cu puțin și care m-au învățat ambiția și cărora vreau să le mulțumesc din suflet. Pentru că tot ceea ce căutam în viața noastră sunt acele perioade și acei oameni de care să-ți fie dor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *