E oficial: a început cea mai intensă perioadă din viața unui student. Fie că ești anul I sau ai deja ceva experiență, sesiunea e aici să se joace puțin cu tine și cu nervii tăi de fier.

Acum dacă ar fi să selectăm împreună cuvintele -cheie din fraza de mai sus care ar fi ele?  ”Perioadă intensă” ? ”Sesiune”? ”Nervi”? N-ar fi o imagine prea plăcută. Tocmai de aceea  îți propun să ne oprim la joacă.  Și nu întâmplător îți fac această propunere.

În această perioadă fiecare dintre noi își dezvoltă propriile metode de învățare. Chiar dacă înveți cu 3 zile înainte sau în noaptea de dinaintea examenului, în mintea ta se derulează involuntar strategii și stratageme, tehnici și tactici, un plan A și un plan B. Și ce faci cu toate astea? Nimic. Pentru că în secunda următoare te sună un prieten și te cheamă la el  – are Cola, prăjituri și cafea și vrea să învățați împreună. În acest punct sesiunea devine un joc.

În momentul în care tu ai acceptat propunerea lui, din meniul principal s-a selectat automat opțiunea ”Multiplayer”.  Aveți o singură misiune – nu salvați vreo prințesă, dar trebuie să luați un examen. Cine știe, dacă terminați misiunea asta cu un scor cât mai mare, poate vă împrieteniți și cu o prințesă (sau două) care să își dorească să învețe cu voi data viitoare. Orice lider are followers, păi nu?

Aveți deja tips & tricks-urile jocului, doar că în sesiune nu se mai numesc așa, ci cursuri. Da, cursurile – sau  acele pagini interminabile scrise de la un capăt la celălalt, pe față și pe verso, cu font 8,  cărora ați vrea să le dați skip dar nu se poate – misiunea e una serioasă!  Parcă era mai ușor cu Supermario, nu-i așa?

Să discutăm puțin și despre inamicii pe care i-ați putea întâlni pe parcursul misiunii. Sunt mulți și apar când nu te aștepți: somnul, notificările de pe facebook, deranjul din cameră, o pată pe tricou, mâncarea trimisă de mama, ultimul episod dintr-un serial, un prieten care vrea să ieșiți la o bere, un party vizavi, un concert, o piesă de teatru, lipsa cafelei, crize de râs urmate de panică și panică urmată de crize de râs. Și lista continuă.

Care sunt principalele voastre arme împotriva acestora? Pixurile și colile. Atât?! Nu-i nimic, pentru voi mai importante sunt spiritul de echipă, curajul, răbdarea, disciplina, capacitatea voastră de relaționare și, mai ales, cea de a delega.  În plus, aveți încă de la început un atu – orice misiune e mai ușoară și mult mai distractivă când e jucată în varianta multiplayer!

Așa că avem toate motivele ca în misiunea pe care sesiunea ne-o propune să ne ținem prietenii aproape, să socializăm și să învățăm împreună ”regulile jocului”, pentru că numai așa strângem cele mai multe puncte bonus. J

Start Level 1!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *