Sfârșit de iulie, sfârșit de bac, sfârșit de liceu ; începutul Jocurilor Olimpice, începutul vacanței tale, începutul vieții de student. Și aș putea înșira aici multe alte începuturi și sfârșituri, însă te las pe tine, viitorule student, să le descoperi pe toate, dar mai ales să vezi ce se află la mijloc, între ele.

După cum vezi, și eu acum scriu tot cu ocazia unui început : cel al blogului Leadership Development. Al uneia dintre cele patru comunități VIP România, pe care îți doresc, studentule, din toată inima, să ai curiozitatea să le cauți la toamnă prin facultăți, să faci cunoștință cu ele și să devii prietenul lor la cataramă, căci nu ai idee cât îți vor schimba viața.

Totuși, azi voi fi puțin mai egoistă și îți voi vorbi doar despre Leadership Development, doar despre mine, noi doi împreună. Acum un an, eram și eu în fața unui început. Tânără, entuziastă, la capăt de drum, cu multe întrebări fără răspuns și foarte puțină certitudine că urma să le găsesc răspuns. Până când VIP-ul m-a schimbat, până când oamenii minunați pe care ajunsesem să îi văd mai des decât pe colegii de la facultate m-au făcut să relizez că nu mă aflam într-o organizație, ci într-o familie. Mai mult, nu eram doar din VIP, ci din Leadership Development, incubatorul amețitor de idei și valori și proiecte și oameni și vise. Locul în care dezvoltarea personală nu este țelul, ci este drumul prin care ajungem la țel : acela de a cunoaște și de a iubi oameni, acela de a căpăta încredere în sine și în tot, acela de a zâmbi, de a te juca, de a deveni lider.

Așadar, de ce te aștept pe tine, drag student, să intri în familia noastră anul acesta ? Pentru că ai atâtea de învățat, iar aici o vei face, pentru că ai atâtea skill-uri, iar aici le vei descoperi și vei căpăta altele, pentru că ai atâția prieteni, dar aici vei găsi alții, unii pe viață, alții viitori colegi de apartament, alții doar ca simpli oameni pe care ști că te poți baza mereu. Proiecte, valori, muncă ? Da, este vorba despre asta, dar mult mai multe de atât. Nici nu ai idee cât de mare poate crește liderul și omul din tine.

Acestea fiind spuse, iată că blogul Leadership Development începe să prindă aripi. Încă tânăr, așa cum eram eu anul trecut și comunitatea noastră, ambele în primul an de VIP.  Nu-i așa că începuturile sunt grozave ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *